O lidech

07.05.2013 07:30

Když rozjíždíte nový projekt a něco o tom víte z praxe, usnadní vám to práci. Na začátku Tužkopsů jsme věděli, že se musíme dostat do povědomí lidí, a to jak vlastní cestou, tak i za pomoci partnerské spolupráce. Tak jsme začali...

Oslovovali jsme takové firmy a projekty, které měly potenciál nám naši podporu vrátit - formou spolupráce, počtěm  členů, tím, jak nás podpoří na FB i webu apod. I stalo se. Na kontě jsme měli 4 projekty, s nimiž jsme navázali komunikaci a s řadou z nich i úspěšné akce, v nichž chceme pokračovat. 

Obecně všechna partnerství fungují zcela jednoduše - ty pomůžeš mě, já tobě. Řada našich partnerů nám věnovala ceny do soutěží naprosto nezištně - vědí totiž, že jim jakákoli forma pozitivní reklamy pomůže. A také vědí, že své dohody dodržíme. A najít více společného času, jdeme do toho dál a více a s chutí...  a vymyslíme projekt pro psy, který nemá v ČR obdoby. Což jednou stějně dáme:)))

Ale pak jsou tací, kdy je vám smutno, že jste trávili volný čas tím, než vše domluvíte, včas uděláte, prostě splníte dohody. Ve výsledku jen smutně koukáte, že se nic neděje. Právě jsme se rozloučili s jedním naším partnerem. Neplnil dohody. Ve čtvrtek odešleme naše poslední plnění  - Tužkopsa zdarma pro vítěze soutěže a pak pá pá Lála... Projekt Marley box bude možná někdy úspěšný, našim potřebám však nevyhovoval hned po zaslání vzorku, a to nemluvím o tom, že rozjezd jejich webovek trval 2 měsíce... ale budiž, objednávkový systém na webu asi funguje jinak něž blog. (Web nefunguje až na výjimky dodnes.)

A teď k věci: Když přišel vzorkový balíček v krásné krabici, první, co mě napadlo, bylo, že nejdražší byla krabice.  (Možná si řada z vás pamatuje, jak jste balili Vánoční dárky a nechápali, co vše stojí!). Ale přišla krásně upravená, obrandovaná a zabalená krabice.... Fakt hezká práce. Nakoukla jsem do ní. Probrala asi 5 letáků stylem do koše a hned věděla, že do těchto krabic nemohu dát letáky na svůj projekt, protože tento krok udělá každý. 

Pod letáky jsem objevila dárečky - vesměs testery granulí, šamponů apod. Vše, co dostanete všude jinde na akcích pro psy zdarma. Musím však přiznat, že jeden z letáků upozorňoval na to, že si složení boxu můžete osobně navolit. Jak to však funguje v praxi netuším. A myslím, že ani vy:))))

Naší společnou dohodou však bylo, že poskytneme dva Tužkopsy zdarma (pro podporu útulku a pro vítěze) a plněním bude zaslání vzorku, zviditělnění partnera na FB a webu a následná podpora. Přišel jen vzorek. Podtrženo sečteno jsme za našich 1900 získali balíček za 350 (včetně poštovného) bez dalšího plnění. Bezva!

Pro spolupráci se nám hlasí další balíčkáři a velmi se tomu bráním. Jednak díky této zkušennosti, ale i díky tomu, že si myslím, že když chci dopřát svému psovi, dopřeju mu jinak a za stejnou sumu. Prostě nebudu platit tu krabici!!! Koupím, co má nejradši v nejbližším krámu apod. 

A poučení pro příště? Žádné... to se někdy stává. A pro vás? Plňte dohody, vždycky se vám to vrátí.